Uporabnost smoothie makerja

Smoothie makerSmoothie maker, je gospdinjski aparat, ki ga mnogi uporabljajo zgolj za pripravo smoothie napitkov. Že res da so smoothie napitki zdravi, okusni in priročni kot napitek za osvežitev ali nadomestek za malico. Ampak, je to vse kar zmore vaš smoothie maker?

Povejmo nekaj uporabnih primerov, za kaj vse lahko uporabite tega majhnega velikana v vaši kuhinji.

Priprava namazov

To je ena izmed najbolj praktičnih uporabnosti tega aparata, če izvzamemo pripravo smoothijev. Preprosto v kozarec smoothie makerja stresete vse sestavine, ki jih želite uporabiti v namazu. Vse skupaj zmiksate in stresete v skodelico in namaz je pripravljen.

Priprava kašic za najmlajše

Vsi vemo da je zelo pomembno da naši najmlajši potrebujejo vnos vitaminov in mineralov ter ostalih hranljivih snovi za normalen razvoj. Kašice so tiste, s katerimi lahko našim malčkom z lahkoto omogočimo vnos vseh pomembnih hranil.

V njih lahko tudi »podtaknemo« sestavine, ki jih drugače otroci ne marajo, saj z uporabo njim všečnih živil lahko skrijemo okus tistih pomembnih, a za njih neokusnih.

Smoothie aparatPriprava mase za palačinke

Meni osebno najljubša uporabnost tega aparata za smoothie napitke. Enostavno vse sestavine hitro zmiksamo in rahla penasta masa za palačinke je pripravljena. Nič več umazanih ploščic in kuhinjskega pulta.

Priprava kremnih juh

Kako je lahko laže pripraviti kremno juho kot v smoothie makerju. Sestavine, surove ali že kuhane zmiksamo in juha je pripravljena. Če pripravljate toplo kremno juho, priporočam da sestavine prej malo pohladite. Izogniti se je namreč treba možnosti da kozarec ali vrč smoothie makerja ali blenderja poči.

Priprava sladoleda

Še ena uporabnost, ki jo mnogi prezrejo v poletnih mesecih. Smoothie maker je odličen za pripravo le teh. Kar je najpomembneje, z njim boste pripravili sladoled iz svežih sadežev in tako ohranili poln okus, hranljive snovi in to brez dodatnih umetnih arom in konzervansov.

To je nekaj uporabnih nasvetov, kako vam lahko v vašši kuhinji olajša delo smoothie maker ali blender.

Če iščete blender ali smoothie maker, preverite opise le teh na www.smoothiemakerji.com