Najemite računovodski servis – 6 razlogov zakaj

Računovodski servis

Vsak poslovnež se vsaj enkrat v svoji poslovni poti sooči z vprašanjem ali bo računovodstvo opravljal sam ali pa najel računovodski servis.

Računovodski servisTo vprašanje si najpogosteje zastavijo mlada in mala podjetja, katerim se ne splača ali pa ni dovolj denarja, da bi zaposliti osebo, ki bo zadolžena za računovodstvo.

Da bi vam olajšali izbiro, smo za vas pripravili spisek razlogov zakaj raje najeti računovodski servis. Zagotovo se boste strinjali z nami.

6 razlogov da najamete računovodski servis

  1. Ugodna cena storitve – Računovodske storitve so lahko presenetljivo poceni, še posebaj za mala podjetja, ki še ne potrebujejo veliko. Številni servisi imajo pripravljene pakete posebaj ugodne zanje in se ponekje pričnejo že za nekaj deset evrov.
  2. Vedno v skladu z zakonodajo – Verjetno ni treba posebaj poudarjati kako pomembno je, da je vaša dokumentacija urejena in v skladu z zakonom. Če niste vešči računovodstva, se hitro zgodi, da si boste nevede nakopali težave na glavo. In kazni niso ravno poceni.
  3. Vedno na tekočem – V svetu računovodstva se stvari hitro spreminjajo in je zelo pomembno, da ste z njimi na tekočem. Zakaj bi si s tem belili glavo, ko pa lahko za to poskrbi računovodski servis namesto vas.
  4. Varno shranjevanje dokumentacije – Kot sami veste, je potrebno vse dokumente shranjevati več let. Kar pa je lahko zelo nadležno, še posebaj, če delate v manjših prostorih. Večina računovodskih servisov lahko za shrambo teh dokumntov poskrbijo kar sami.
  5. Privarčujete s časom – Čas je zlato in to ne pravimo kar tako. Vodenje lastnega računovodstva vam lahko vzame kar nekaj časa, ki bi ga lahko porabili za vaš posel in zaslužili več, kot pa privarčevali z vodenjem lastnega računovodstva.
  6. Privarčujte tudi denar – Čeprav vas računovodski servis vsak mesec stane nekaj denarja, ga vam le ta tudi kar nekaj privarčuje. Računovodski servisi vam lahko uveljavijo številne davčne olajšave, za katere sami najverjetneje niste vedeli. Resnično se splača najeti dober servis.

Upam, da vam je ta spisek pomagal in vam dal dovolj razlogov, da se boste raje odločili za računovodski servis, kot pa to p0čeli sami.