Kako izbrati poslovna darila

Poslovna darila

Poslovna darila so čudovit način, da pokažete svojim poslovnim parterjem koliko jih cenite. Hkrati pa je super način, da z darilom vedno znova opominjate svoje poslovne partnerje na naše podjetje.

Poslovna darilaZato je dobro, da izberete poslovno darilo, ki vas odlično predstavlja, hkrati pa je praktično tudi za poslovnega partnerja. Zato se splača potruditi in izbrati previdno, saj nočete pustiti slab vtis.

Zato smo danes za vas pripravili 5 nasvetov, ki vam bodo pomagali izbrati primerna poslovna darila.

5 nasvetov za primerna poslovna darila

  1. Izbiro pričnite tako, da si na kos papirja zapišete katere vrednoste bi radi projektirali svojim poslovnim partnerjem. Če poslovnem partnerju podarite potiskano majico, naredi zelo drugačen vtis, kot če jim pošljete steklenico vrhunskega vina. Darilo naj odraža vaš odnos do podjetja in vrednost vašega poslovnega odnosa.
  2. Naslednji korak je, da si zapišete kakšno korist prinaša poslovni partner. Vsa podarjena poslovna darila so lepa gesta, vendar če pošljete poslovno darilo, ki izraža koliko je poslovni partner vreden vašemu podjetju, so poslovna darila veliko bolj efektivna. Hkrati pa bo pokazalo, da razumete njihov posel in da jih cenite.
  3. Primerjate vrednosti svojega podjetja s vrednotami poslovnega partnerja in nato iščite darilo, ki bo predstavljalo te vrednote. Komprimis med temi vrednotami je ravno pravo mesto kje iskati darilo. Naprimer, če je vaše podjetje ekološko ozaveščeno in prav tako vaše partnersko podjetje, potem je primerno darilo, ki je prijazno okolju.
  4. Potem izločite vsa darila, ki jih vaš partner najverjetneje ne bo uporabljal ali želel. Navsezadnje, koliko potiskanih majic pa lahko nekdo shrani v omari? V kolikor ne veste kakšna darila ne želijo imeti, potem je najbolje izbrati darilo, ki ima vsestransko uporabnost in je všeč širši množici.
  5. Določite koliko ste pripravljeni zapraviti za vsakega partnerja. Vsako podjetje ima nekaj dobrih partnerjev za katera je dobro zapraviti nekoliko več. Za vsa ostala pa je dovolj, da zapravite neko povprečno vsoto. Povprečna vsota za ta podjetja se običajno vrtijo okoli 20-40€. Vsekakor pa je treba tudi upoštevati povprečno vrednost poslovnih daril v vaši industriji.

Ne glede na katera poslovna darila se boste odločili na koncu, se splača vzeti nekoliko dodatnega časa in razmisliti koliko vam je poslovni partner pomemben in koliko je vaš odnos pomemben za posel. Poslovna darila lahko naredijo velik vtis na poslovne partnerje, vendar ni potrebno, da za njih zapravite celo premoženje. Dobra pozorna darila so lahko tudi poceni.

Zapomnite si, darilo bo predstavljalo vas in vaše podjetje, zato namenite izbiri vsaj nekoliko časa. Upamo, da vam je ta članek nekoliko olajšal izbiro daril in da vam bo uspelo razveseliti vaše poslovne partnerje. Veliko izbiro poslovnih daril lahko najdete tukaj https://www.habeco.si