Otroška trgovina – Raj za vašega otroka

Otroška trgovina je prodajalna, v kateri starši otrokom kupujejo igrače, otroško opremo ter vse ostale artikle, ki sodijo v prodajni program. Igrače, otroško opremo in druge prodajne artikle otroške trgovine pa ne kupujejo samo starši, ampak se med kupci velikokrat znajdejo tudi sorodniki, prijatelji in ostali, ki želijo otroka obdariti.

Otroška trgovinaDa otroška trgovina slej ko prej zanima praktično vsakega tudi ni posebno težka ugotovitev, saj smo v otroških letih vsi pogledovali v izložbe ter prodajne police z zanimivimi prodajnimi artikli. V času otroštva nas je otroška trgovina zanimala in vabila skozi oči in razmišljanje otroka. Kasnejša življenjska doba je prinesla spremembe, zanimale so nas druge lastnosti in artikli. Predvsem funkcionalne, oblikovne in druge lastnosti, ki odločajo o nakupu so se spremenile. Seveda je pri tem razlika ali nas otroška trgovina in njeni artikli zanimajo kot starše ali kot prijatelje in sorodnike staršev.

Starši imajo na artikle svoj pogled, pričakovanja in zahteve, zagotovo so najbolje podučeni o tem kaj otroku ustreza in je otroku primerno. Pogled na ustreznost in primernost z drugega zornega kota kot so prijatelji ali sorodniki staršev je kljub temu dobrodošel. Starši lahko v skrbi za otrokovo najboljše preveč poudarjajo lastnosti, ki se z drugega zornega kota zdijo manj pomembne. Tako je pri nakupu modro, da se mnenja izmenjujejo in upoštevajo pri procesu odločanja. V proces odločanja pa je včasih modro vključiti tudi otroke, saj nam lahko sporoči lastnosti, ki se odraslim osebam zdijo nepomembne, kjer jih gledamo z očmi odraslih.

Odrasle osebe imajo svoj pogled in oceno glede lastnosti, ki pa imajo v očeh otroka čisto drugi pomen. Posebno pri darilih si želimo, da ta drugi pomen ne bi bil odklonilen, kar z drugo besedo pomeni : otroku ne bi bil všeč, darilo ne bi doseglo svojega namena. Razočaranja so v takih primerih na obeh straneh. Otroku darilo ni všeč, mogoče ga ne bo uporabljal, mogoče se ga bo branil kljub pregovarjanju in podobno. Na drugi strani tisti, ki je darilo kupil ne bo srečen, če darilo ne bo doseglo namena obdarovanja.

Vsekakor pa otroška trgovina zna prisluhniti tudi starejšim obiskovalcem in kupcem, saj se dobro zaveda njihove modrosti in zakladnice izkušenj. V prodajnem programu imajo zagotovo kakšen artikel, ki ustreza pojmu stara šola. Pojem stara šola pomeni nove izdelke, ki so z lastnostmi približani njihovim davnim predhodnikom. Lastnosti kot so kvaliteta, estetika in podobno so se svoj čas snovale in izdelovale v čisto drugačnem časovnem ritmu.