Muhasti tanki

Mlado slovensko podjetje Zoofly, ki se ukvarja predvsem z razvojem tridimenzionalnega računalniškega pogona xubl za gibanje v navideznem prostoru v realnem času, je pred kratkim na sejmu zabavne industrije E3 v Los Angelesu predstavilo svojo prvo akcijsko igro pantzer elite action (PEA), kjer so predstavili francoski ustvarjalci tudi svoj novi, precej glasen projekt Habbolove. Izvršni direktor Zooflyja Boštjan Troha je zagotovil, da bo igra za božič na voljo tudi v slovenskih trgovinah. Prirejena bo za okolja xbox, pc in ps2.

ZooflyKo je Zoofly stopil v stik z založnikom JoWooD, ki so jih poskušali navdušiti za lastno izvirno prvoosebno akcijsko igro Hollow, ki temelji na treh Kafkovih romanih (Grad, Amerika in Proces) in še nekaterih njegovih zgodbah, se jim je igra zdela prezahtevna za povprečnega igralca. Navdušeni pa so bili nad pogonom za celotno dinamiko vožnje, zato so pripeljali Michaela Hengsta, nekdanjega urednika revije za igre in velikega ljubitelja tankov, s predlogom za akcijsko različico priljubljene simulacije panzer elite, ki se je v poznih devetdesetih prebila med uspešnice.

Poudarek na akciji in igralnosti

Ker je igra narejena predvsem za xbox, je strategije in simulacije le za vzorec, izstopajo pa hitrost ter grafična in zvočna dinamičnost. Igralec skozi 18 misij sedi za krmilom 18 različnih tankov iz druge svetovne vojne (panzer III, tiger koenig, stalin 2, sherman, firefly). Igra je zasnovana tako, da je igralec vedno na zmagoviti strani. To pomeni, da igralec začne na nemški strani do bitke za Stalingrad, kjer presedla v ruski tank, nazadnje pa v vlogi Američana na dan D uniči še zadnje nemške enote v Franciji. Večigralnost podpira do 32 igralcev in sedem območij (poudarek je na xbox live, ki ga pri nas še ni na voljo).