Kako izbrati superge za tenis

Športni copati za tenis

Vsak športnik se mora zavedati, kakšne so njegove značilnosti igre, tako da lahko glede na njih nabavi športno opremo, ki je njegovi igri dovolj prilagojena.

Tako mora igralec tenisa najti takšne superge za tenis, ki so najbolje prilagojeni njegovi igri.

Superge za tenisMed igranjem tenisa je stopalo močno obremenjeno, zato morajo biti športni copati dovolj veliki, vendar ne preveliki, kajti stopalo mora biti fiksirano z obutvijo.

Pomemben faktor, ki uravnava razmerje med udobnostjo in fiksnostjo so različni sistemi za amortizacijo in blaženje, ki se nahajajo v kvalitetnih supergah.

Bolj kot je ta faktor učinkovit pri opravljanju svoje funkcije, bolj bodo superge za tenis drage. Zato morate najprej ugotoviti, kako resen igralec ali igralka tenisa ste.

Športni copati, ki bodo velikokrat uporabljeni, so nekakšna dolgoročna naložba, za katero je vredno dati kakšen evro več. Noge vam bodo hvaležne in vaša igra bo boljša.

Superge za tenis, ki so opremljene z dobrim sistemom za blaženje udarcev, bodo preprečila marsikatero morebitno športno poškodbo.

Superge za tenisTenis je namreč šport hitrih in eksplozivnih premikov, agresivnih štopanj in sunkovitega drsanja po podlagi – vse našteto pa lahko vodi v hude poškodbe (zvine ali zlome), ki jih lahko dobra obutev prepreči.

Med igranjem tenisa so stranski premiki najbolj pogosta oblika premikov, zato morate pri nakupu paziti predvsem na to, da se v supergah počutite stabilni, ko tak premik izvedete.

Nekatere statistike so pokazale, da morajo biti superge za tenis nekoliko nižje od drugih obuval, ker se s tem močno zniža verjetnost poškodb na kolenih.

Seveda je dobro, če ste pozorni tudi na to, na katerem terenu igrate. Če igrate v dvorani, na umetni masi, potem je bolje nabaviti dvoranske superge.

Vaše počutje in lastnik dvorane vam bosta zagotovo hvaležna za pravo izbiro športnih superg. Ker dobre superge za tenis niso poceni, je pri nakupu modro upoštevati tudi garancijsko dobo izdelka.