Kaj je video kukalo?

Video kukaloVideo kukalo je kukalo nove generacije, ki nam omogoča enostaven vpogled kdo stoji pred našimi vrati. Nič več nam ni treba gledati čez tisto malo luknjico v vratih, saj lahko vidimo osebo pred vrati na priročnem monitorju.

Video kukalo je spremenilo način kako preverjamo kdo je pred vrati. Gre za povsem nov pristop varnosti našega doma. V času, ko je kriminal v porastu, dodatna previdnost vsekakor ni odveč. Video kukalo je nadomestilo staro optično kukalo. Tisti, ki imate staro optično kukalo, ga lahko brez problema zamenjate z video kukalom, saj paše v isto odprtino. Prav tako pa je enostavna vgradnja v nova vrata.

Video kukalo deluje tako, da nam na priročnem zaslonu prikaže kdo stoji pred vrati. Tako vam ne bo treba več spraševati kdo je pred vrati, saj lahko osebo tako prepoznate le po glasu. Staro optično kukalo, pa nam je koristilo, le če je bilo na zunanji strani vrat dovolj svetlobe, če smo imeli dovolj dober vid in če smo sploh dosegli do kukala.

Video kukalo – komu je namenjeno?

Digitalno kukaloVideo kukalo je namenjen vsem, še posebaj prav pa pride mlajšim in manjšim osebam ter slabovidnim. Stara optična kukala so imela to težavo, da so bila nameščena precej visoko, zaradi česa so imeli mlajši otroci in osebe nižje postave težavo sečti do kukala. Nekateri brez stola ali pručke sploh niso dosegle do kukala. To z video kukalom ni več težava, saj je slika na monitorju dovolj velika, da jo jasno vidijo tudi osebe nižje rasti.

Video kukalo pa je seveda zelo praktično za osebe, ki so slabovidne. Optično kukalo že samo po sebi ni nikoli imelo preveč ostre in jasne slike in smo včasih težko razločili kdo stoji pred vrati. Slabovidni pa so s tem imeli še posebaj velike težave, še posebaj če niso v tistem trenutku nosile očala. Z video kukalom teh težav ni več. Na monitorju, ki se montira na vrata, lahko vidimo razločno kdo stoji pred vrati. Video kukalo ima vidni kot 120 stopinj in nam omogoča celo zoom slike.