Izdelava spletne trgovine z unikatnim izgledom – da ali ne?

Izdelava spletne trgovine

Danes je na voljo ogromno predizdelanih predlog za spletne trgovine, ki se jih lahko malenkostno spreminja in prilagaja funkcionalnosti glede na potrebe in želje naročnika, zato se postavlja vprašanje, kako smiselna je izdelava spletne trgovine z unikatnim izgledom. Ponavadi boste slišali nasprotujoča si mnenja tako o predizdelanih kot unikatnih spletnih straneh, zato bo potrebno pretehtati prednosti in slabosti obeh možnosti.

Izdelava spletene trgovine, ki bazira na na predizdelani predlogi je v prvi vrsti seveda cenejša, medtem ko je unikaten izgled vedno dražji. Če želite samosvojo podobo in točno določeno obliko tako gumbov kot slik in menija, potem bo za vas boljša unikatna izdelava spletne trgovine. Na tak način boste tudi lažje izstopili iz množice, ker boste drugačni.

Po drugi strani pa delno preoblikovanje omogočajo tudi predizdelane oblike, ki določene funkcionalnosti omogočajo ali pa jih je možno tudi izključiti, dovoljujejo določeno barvno paleto, različne variacije menijev in barve… Vseeno pa je osnova enaka in lahko uporabljena za neskončno število drugih spletnih trgovin. Tukaj so potem vedno težave, saj se običajno predizdelanih oblik ne da povsem prilagoditi, nastajajo težave v kodi ali ob update-ih.

Izdelava spletne trgovine

Unikatna izdelava spletne trgovine je vredna svojega denarja

Ko želite biti del procesa izgradnja vaše spletne trgovine, je najboljši način za to, da poteka izdelava spletne strani povsem unikatno za vaše cilje in potrebe. Skupaj z grafičnim oblikovalcem in programerjem boste tako lahko določili, kaj si želite, kako naj vse skupaj izgleda in seveda funkcionira.

Določene omejitve boste lahko sproti določili in med procesom izgradnje strani aktivno sodelovali. Vaša prisotnost pri samem procesu bo iz spletne trgovine naredila vašo novo »ljubico«. Bolj boste cenili vsako malenkost, ker boste vedeli, da ste sami veliko doprinesli k celoti in končnemu videzu.

Drugačnost od generičnih spletnih trgovin bo navdušila vaše kupce, na unikatnosti pa boste lažje gradili svojo znamko (gradili svoj branding). Če izstopite izven ustaljenih okvirov, boste bolj prepoznavni in lažje zapomnljivi. Vse to pa pomeni odličen prodajni učinek in večjo prodajo ter več dobička.

Zaupanja vredni izkušeni sodelavci vam lahko svetujejo, kako priti do točno takšnega rezultata, kot ste si ga zamislili. Izdelava spletne trgovine je zgolj temelj, osnova za prodajo, pri njih pa dobite tudi nadgradnjo, ki vodi do udejanjanja zastavljenih prodajnih ciljev. Preverite njihove reference in povprašajte o njihovi ponudbi, ne bo vam žal.