Hmm, izgleda to dobro na meni?

Sexy spodnje perilo

Katero oblačilo je pravo zame, to je vprašanje, ki se zastavi vsaki ženski, ko izbira oblačila. Ali zakrije nepravilnosti na mojem telesu in pokaže mojo postavo v najboljši možni luči? Če veste točno, kakšno postavo imate, so odgovori na ta, in podobna, vprašanja veliko lažja. Obstajajo 4-je tipi postave, v katere spada večina odraslih žensk. Ti tipi so razporejeno glede na ženske obline, torej razmerja med pasom, boki in prsmi. Preprosto ugotovite, kater tip postave ste in boste figurativno na konju.

Tipi postave

Pa začnimo s tipom postave, v katero spada najmanjši procent žensk: Figura v obliki peščene ure (ali po angleško »hourglass figure«). To ima le 8% vseh žensk. Kot peščena ura, ki ima dva izbočena dela, ima žensko telo s tako figuro boke in prsi enako široke in ozek pas. Ženske, ki imate to srečo, da ste zadele genetsko loterijo, izberite oblačila, ki vaše obline še poudarite in jih ne skrivajte.

Figura v obliki pravokotnika je najbolj pogosta oblika postave, ki jo ima skoraj polovica vseh žensk. Pravokotnik preprosto pomeni, da imate boke in pas enako široke. Ker se to veliko ženskam zdi »fantovsko«, velikokrat poskusijo skriti pas. To storite tako, da izberete oblačila, ki vas na videz preščipnejo v pasu. Naborki in več plasti oblačil še lažje skrijejo vaš pas in poudarijo vašo ženstveno zapeljivost. Izogibajte se vrečastim in ohlapnim oblekam, ki za vas ne bodo naredile nič dobrega, saj boste izgledale še širše.

Tip telesaHruškasto postavo ima približno 1/5 žensk. Figura je bila tako poimenovana, ker imajo ženske s tako postavo široke boke in ozek prsni koš, kar v grobem predstavlja silhueto hruške. Če vam taka postava ni všeč, jo lahko delno zakrijete z izbiro oblačil, ki boke in zadnjo zožijo in zmanjšajo. Je pa trend iz Amerike vedno bolj prisoten tudi pri nas, po katerem ženske s tako postavo še bolj rade poudarijo svojo zadnjico (pomislite na twerkanje).

Figura v obliki jabolka je zadnja figura, ki spada v definiran skupino tipov postav. Nasprotno od hruškaste figure imajo ženske s to postavo širši zgornji del telesa in ozek spodnji del telesa. Zato izbirajo oblačila, ki poudarijo njihove noge in zadnjico ter boke in odvračajo pogled z ramen in pasu. Opozorite na vaše prsi z globokim V-dekoltejem.

Sedaj ko veste, kakšna je vaša postava, lahko izbirate oblačila, ki vam najbolj ustrezajo. Tiste z ozkim pasom dodajte kakšen moden pas ali pa oblecite obleko, ki bo navidezno ustvarila krivulje. Predvsem je to namig za tiste z ravno, pravokotno postavo. Tiste, ki pa že imate večje in bolj izrazite obline, pa jih lahko na isti način še bolj poudarite.

Ženske z jabolčno postavo se izogibajte takih oblačil, in raje vzemite kakšno širšo majčko ali tuniko, ki imajo široke spodnje dele in zakrijejo vaše ozke boke.

Tiste, ki imate dovolj velike prsi, lahko s pravimi oblekami in majicami to še bolj izpostavite z oblačili oprijetega kroja. Če imate ozka ramena in prsni koš lahko vaše prsi z oprijetimi majicami še bolj skrijete, zato se jih izogibajte.

Daljše noge = več pogledov

Spodnje periloNe glede na tip vaše postave je skoraj kot po pravilu bolje, če izberete oblačila, ki na videz podaljšajo vaše noge. Pa naj bodo to hlače ali pa spodnje perilo. Tiste s postavo jabolčne oblike izberite hlače ali kavbojke, ki imajo na spodnjem koncu ozek kroj ali pa krila. Izbirajte svetle odtenke.

Raven kroj hlač se najbolj prilega tistim s hruškasto postavo, saj oprijete hlače poudarijo vaše (ponavadi) krajše noge in jih naredijo debelejše. Navpični vzorci bodo še bolj podaljšali vašo figuro.

Pod majico nosite močan podporni modrček, če so vaše prsi velike, saj boste potrebovale podporo. Nihče namreč noče bolečin v hrbtu, ko boste starejši, poleg tega pa vam jih bo dober modrček dobro podprl in ne bodo izgledale povešene. Če se odločite za V izrez, boste še dodatno poudarile vaše prsi, če pa jih ne želite izpostavljati preveč, potem se odrecite raznim ogrlicam, ki bodo poglede vlekle v dekolte. Nosite enobarvne majčke ali zgornje dele oblek.

Za ravno postavo in postavo v obliki hruške je največkrat priporočen push-up modrček, saj si obupno želite poudariti vaše prsi. Z njim se bo razmerje med pasom in prsmi izboljšalo.

Še splošen nasvet za konec: če želite skriti kakšen del telesa, ga oblecite v temnejšo barvo (vijola, modra, črna …) in kombinirajte s svetlejšo barvo za del telesa, ki ga hočete poudariti.