Ali naši otroci še premorejo kaj zdravega duha v zdravem telesu?

Zdrav duh

Mogoče bom zvenel kot Godrnjavček, vendar pri naših otrocih res pogrešam več druženja pri različnih športnih aktivnostih, skupnih podvigih, tekmovanjih ali nasploh več gibanja v naravi. Vsi so se nekako zabubili pred svoje računalnike, kjer poteka vse njihovo družabno življenje. Družijo se z svojimi virtualnimi junaki, preko facebooka, skype-a ali twitter-ja pa komunicirajo s svojimi vrstniki. Če že niso pred računalnikom, so pa z svojimi inteligentnimi telefoni priklopljeni na virtualni svet ali spletnega prijatelja.

Na kolesuSkoraj ni več živžava na ulicah, majhnih neškodljivih lumparij, ki smo jih včasih počeli, skoraj ni več nogometnih ali košarkaških tekem, kar tako s košem na garažnih vratih in pohojenimi gredicami ob njih. Predvsem pa ni več veliko kolesarjev, ki so sproščali svojo energijo na pedalih koles in nabirali fizično kondicijo.

V letih naše mladosti je skoraj vsak imel kolo, eni malo boljše, drugi pa tako, komaj vradno tega imena. Z njimi smo se vozili v šolo, trgovino, na zmenke ali prirejali nepozabna tekmovanja v hitrosti ali drugih vragolijah. Na kolesa smo montirali vse mogoče dodatke zaradi videza ali pa, da je proizvajalo nekakšen zvok.

TurbospokeZato sem se prav razveselil nove ponudbe na Slovenskem trgu, ki se imenuje Turbospoke. To je napravica, ki se na enostaven način namontira na povsem običajno kolo in mu doda videz in zvok motornega kolesa. Turbospoke je dobil nagrado TOOYOLOGY 2012 (najboljša igrača za zunanjo uporabo leta ) in bil med

TOP 30 prodajanih igrač. Prodaja se v S. In J. AMERIKI, KANADI AVSTRALIJI, N.ZELANDIJI na JAPONSKEM in sedaj tudi v EVROPI. Otroci in mladina je nad videzom in zvokom kolesa opremljenega z Turbospoke navdušena in kolesa veliko raje uporabljajo, kar pripomore k temu, da se odlepijo od računalnikov in več kolesarijo. To pa je dobro za njihovo zdravje, kondicijo in več druženja z vrstniki.