Adidas in njihova vloga v športu

Adidas superge

Adidas-ove superge so vedno igrale vidno mesto v športu. Atleti, ki so jih nosili so pogostokrat posegali po najvišjih mestih. Vendar se to ni zgodilo čisto po naključju. Podjetje Adidas je že od samega začetka imelo cilj razvijati najboljše superge, ki bodo omogočile športnikom, da dosegajo vrhunske rezultate.

Adidas superge za tekAdidas (takrat še znani kot Gebrüder Dassler Schuhfabrik) je najprej razvil superge za tek in atletiko. Tudi njihovi prvi uspehi so bili doseženi prav na atletskih stezah. Leta 1936 so kot prvi sponzorirali afro-američana Jesse Owens-a, ki je na olimpijskih igrah v Berlinu osvojil kar štiri zlate medalje.

60 let pozneje, je Adidas na olimpijskih igrah v Atlanti, je Adidas s svojimi supergami in ostalo opremo opremil kar 6000 atletov. Skupaj so osvojili 220 medalj, od tega kar 70 zlatih. To je bila več kot odlična reklama za Adidas, saj je prodaja njihove opreme po tem dogodku poskočila za kar 50%.

Adidas superge superstarKmalu po drugi svetovni vojni, ko je Adi Dassler z Adidasom šel na samostojno pot, je pričel izdelovati superge tudi za druge športe. Med največje uspehe lahko vsekakor štejemo kopačke za nogomet, ki so kot prve imele snemljive kline. Ista zgodba se je ponovila tudi leta 1974, ko je nemška reprezentanca ponovno osvojila World cup.

Njihovi uspehi pa niso omejeni le na nogomet in atletiko. Številne ekipe in reprezentance v skoraj vseh športih, opremljene z Adidas supergami, nizale številne uspehe. Poleg nogometa in atletike, igrajo Adidas superge pomembno vlogo tudi v košarki, tenisu, kriketu, golfu, lacrosse-u, rugby-u, baseball-u, scateboarding-u, gimnastiki in številnih drugih športih.